سرگرمی&باحال
 
 
چهار شنبه 12 بهمن 1390برچسب:, :: 21:6 ::  نويسنده : محمد مهربانی

شهرستان لارستان

 

موقعیت جغرافیایی
شهرستان لارستان در جنوب استان فارس و حد فاصل شهرستان های داراب ، جهرم ، فیروزآباد ، لامرد و استان هرمزگان واقع شده است . مساحت آن 33600 کیلومتر مربع است و از نظر وسعت بزرگترین شهرستان استان فارس به شمارمی رود و فاصله آن تا مرکز استان 320 کیلومتر و ارتفاع آن از سطح دریا 915 متر می باشد. این شهرستان شامل 7 بخش : مرکزی ، گراش اوز ، بیرم ، جویم ، بنارویه و صحرای باغ و حدود 260 روستا و آبادی می باشد .
 

آب وهوا
آب وهوای لارستان مختلف است واین اختلاف بیشتر به سبب پستی و بلندی زمین و کوهستانهای بی آب و علف آن است و این وضعیت بیشتر در اضلاع جنوبی کشورایران ازقبیل لارستان ، خوزستان و بلوچستان که مابین کوهستانهای بلند وخشک و سواحل خلیج فارس و دریای عمان واقع هستند می باشد . از این جهت لار در تابستان بسیار گرم می باشد و در زمستان نیز سرمای خشکی را دارد . هوای لار از اواسط اسفندماه تا اواسط بهار مخصوصاً در سالهایی که بارندگی کافی است بسیار مطلوب ودلپذیر است . 


  مراکز آموزش عالی شهرستان عبارتند از :
 
ـ دانشگاه آزاد اسلامی ـ دانشگاه پیام نور ـ دانشگاه علمی کاربردی ـ دانشکده پرستاری حضرت زینب ( س ) و دانشگاه علوم پزشکی که مجوز آن اخذ ودر آینده ای نزدیک راه اندازی خواهد شد . ـ حوزه علمیه حضرت علی بن ابیطالب ( ع ) ( برادران ) ـ حوزه علمیه زهرای اطهر( س ) ( خواهران ) 

 
  تعداد آموزشگاه های تحت پوشش مدیریت آموزش و پرورش این شهرستان عبارتند از :
 29 آموزشگاه ابتدایی پسرانه  ، 27 آموزشگاه ابتدایی دخترانه و 30 دبستان مختلط ـ 30 آموزشگاه راهنمای پسرانه : ، 29آموزشگاه راهنمایی دخترانه   و 1 آموزشگاه راهنمایی مختلط ـ 21دبیرستان پسرانه : ، 21دبیرستان دخترانه ، 4 مرکز فنی و کاردانش پسرانه  5 واحد فنی و حرفه ای دخترانه ـ 7 مرکز پیش دانشگاهی پسرانه  و 10 مرکز پیش دانشگاهی دخترانه
گفتنی است آموزش و پرورش کلاسیک ، نوین و مستقل در این شهرستان به سال 1312 هـ . ش برمی گردد .

  محل برگزاری نماز جمعه
نماز عبادی سیاسی جمعه شهرستان لار در حال حاضر در مکان حسینیه اعظم شهرستان برگزار می شود شایان ذکر است مصلای بزرگ در مرکز این شهرستان در حال احداث است که پس از آماده شدن این پروژه اقامه نماز به مصلا منتقل خواهد شد .  

  جاذبه های تاریخی و معماری
 قلعه قدمگاه :

درشمال غربی شهر قدیم لار واقع شده است . قلعه برروی محوطه وسیع و مرتفعی که از سه طرف دارای شیب تندی است قراردارد طول آن از شمال به جنوب تقریباً 500 متر و از طرف شرق به غرب 250 متر می باشد .از اشیاء بدست آمده می توان پی برد که قدمت آن به دوره پیش از اسلام می رسد . این قلعه اساساً بصورت تدافعی طراحی شده است و از بقایای ساختمانهای بزرگ در آن اثری نیست . با تسلط صفویان برلارستان این قلعه منهدم و تسخیر شد .تاسیسات آن فعلاً به کلی ویران شده و تنها از دیواره شمالی و دو برج آن بقایایی برجای مانده است .

 
قلعه اژدها پیکر :

قلعه بر روی سطح مرتفعی که از طرف غرب به شرق  به آن منتهی می شود قرار گرفته است دارای طولی برابر 700 متر و پهنایی برابر با 170 متر می باشد .اساساً این تاسیسات از سه بخش : دیوار سنگی محاطی قلعه بالایی و قلعه میانی تشکیل شده است . قدمت آن با توجه به یافته های قلعه قدمگاه به پیش از اسلام می رسد .آثار چینی دوره مغولی و پیش از آن در قلعه مشاهده شده است . این این مکان تا صد سال پیش مسکونی بوده و در زمان سلطنت رضا شاه بارها بمباران گردیده است . به استثنای قلعه بالایی و بنای مشهور به قبر مادر نادرشاه بقیه قسمتهای قلعه منهدم گردیده است . 

 
بنای مشهور به قبر مادر نادرشاه :

درضلع شرقی قلعه اژدها پیکر و بر روی سطح مرتفعی قراردارد .دیوارهای خارجی ساختمان مربعی شکل و 5/4× 5/4 متر می باشد کل ارتفاع ساختمان 9 متر است و به نظر می رسد که چندین بار تعمیر شده است . در غرب بنا و وصل به آن حوضی قراردارد که با مسجد تغییر شکل داده است . وضع اولیه آن ازمجراهای آبی که بر روی سطح زمین کشیده شده مشخص می باشد .

  بازار قیصریه 

در ظلع شمالی میدان شهر قرار دارد و از سه قسمت تشکیل می شود : بخش اول فضای مرکزی هشت ضلعی با گنبدی بر روی آن ، بخش دوم راهروهای دور تادور بخش مرکزی و بخش سوم شامل چهار سوق فرعی است که از فضای مرکزی به چهار سمت منشعب می شود .براساس اشعار برجای مانده در قیصریه تعمیر آن در سال 1015 هـ . ق صورت گرفته است . به احتمال زیاد شاه عباس صفوی طرح بازار اصفهان را براساس بازار لار قرارداده است .  

  باغ نشاط 
 این بنا در ضلع شمالی پل عباسی و در میان فضای سبزی قرار گرفته و مقر حکومتی لار پس از صفویه بوده است . مساحت قصر 35 × 135 متر است . وضعیت نگهداری آن بسیار بد ونامطلوب است . ارتفاع طبقه بالا 7 متر وایوان ها 5/12 متر می باشد . طبقه زیرین روی هم رفته دارای 4 اتاق است . اتاق مرکزی درست زیر سالن ایوان قراردارد که از بالا به کمک یک منفذ هشت گوش روشن می شود .در وسط اتاق حوضچه ای از مرمر و هشت گوش قراردارد . چنانچه درنگهداری و بازسازی آن همتی به عمل آید از بناهای زیبا و جذاب عصر صوفیه است

  آب انبار سید جعفری :
 یکی از قدیمی ترین آب انبارهای لار می باشد که در مسیر غربی شهر لار قررادارد . قطر طاق بزرگ آن 14 متر و ارتفاع آن 10 متر می باشد عمق منبع آب 20 متر است . آب آن از طریق شبکه آب رسانی عصر صفویه تامین می شده است . این آب انبار هم اکنون نیزمورد استفاده قرار می گیرد .

  اماکن مذهبی
امام زاده میر علی بن الحسین :
 این بنا در پایین قلعه اژده پیکر قراردارد و مرکز مسجدی را تشکیل می داده که در زلزله سال 1339 هـ . ش به کلی ویران شده است . از آثار اولیه و مواد ساختمانی آن چیزی باقی نمانده و در سالهای اخیر بناهای جدیدی در آنجا احداث شده است . قدمت بنای اصلی به 700 سال پیش می رسد . گورستان جنبی آن احتمالاً از قدیم قبرستانهای لار بوده است .

امامزاده میر حمزه :
 در کناره جنوبی کانال لار قدیم و در شمال گورستان اصلی شهر قرار دارد . این بنا که دور آن را مسجد تازه احداثی احاطه کرده است احتمالاً مربوط به دوره صفویه است از قطعه سنگهایی ساخته شده که کاملاً شبیه به بنای میر علی بن حسین می باشد .پایه های هشت ضلعی بنا را گنبدی پوشانده است . که فعلاً ویران شده است . تزیینات کاشی کاری در آن به چشم می خورد .
 
مشاهیر

 ـ آخوند محمد باقر متخلص به صحبت لاری یکی از شعراء و ادبای بزرگ قرن 13 هجری می باشد . وی دیوانی دارد که تا کنون 3 بار توسط انتشارات معروف به چاپ رسیده است . ـ میرزا زاهد علی بن میرزا سعدالدین لاری متخلص به سفا یکی از شعرای بزرگ لارستان است که در قرن 12 هجری می زیسته است . آخرین کسی که او را دیده و معاشرش بوده است وی را به سخاوت ستوده و اشعاری چند از او نقل کرده است . ـ مولانا رضی الدین عبدالغفور لاری از بزرگان و دانشمنمدان و هم عصر با مولانا عبدالرحمن جامی بوده و از آثار او شرحی به ( شرح جامی ) و ( فواید الضیائیه ) می توان نام برد . ـ قطب الدین بن عزالدین بن عبدالحی زاهدی الکبیری الحسینی اللاری معروف به قطب الدین لاری یکی از دانشمندان ریاضی دان ومنجم قرن یازده هجری است که کتاب ( حل وعقد ) و حل المسایل لاری و تعلیق بر سی فصل خواجه  نصیر الدین طوسی از اوست . آیت الله آیت الهیـ مصلح الدین لاری یکی دیگر از علمای ریاضی و نجوم بوده و شرح فارسی هیئت قوشچی را به نام محمد شاه غازی هند نوشته . از دیگر تالیفات او می توان ( مرآت الادوار ) و ( مرقات الاخبار ) در تاریخ را نام برد .

 

 

 

 



نظرات شما عزیزان:

یک لارستانی
ساعت17:03---13 بهمن 1390
واقآ وبلاگ خوبی داری بهت تبریک میگم

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید این وبلاگ قصد دارد مطالب متنوعی را از سراسر جهان- ایران و به خصوص لارستان را برای شما بازدید کنند گان گرامی به نمایش بگذارد
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان تاریخ لارستان بزرگ و آدرس 33329.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 18
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 22
بازدید ماه : 23
بازدید کل : 4158
تعداد مطالب : 13
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1



type="text/javascript" src="http://LoxBlog.Com/fs/fallb.js">